Na het openen van de lounge op de site van de stroopfabriek, staat Jeugdhuis 't Biejke in voor het effectieve, zakelijke beheer van de lounge. Het jeugdhuis promoot de ruimte voor verhuur aan derden (lokale verenigingen en individuen) en blijft de lounge als polyvalente ruimte professionaliseren (logistieke ondersteuning en vrijwilligerswerking voor bijv. tapploeg, webapplicatie voor reservatie, opmaak aanvragen, informatie).

De sterke management- en beheersmatige insteek vormt de kern van dit mini-ondernemerschap. De verhuur enorm vlot, waardoor de werkkracht veel tijd steekt in het onderhoud en verhuur van deze prachtige en vooral nuttige zaal. Vanuit de jongeren is het idee gekomen om op de één of andere manier te kunnen bijdragen aan de logistiek door hulp te bieden op verscheidene vlakken, bij het tappen of bij het managen van de activiteiten.

Meer dan een lokaal zaaltje

De zaal op zich wordt voornamelijk afgehuurd door lokale verenigingen en individuen. Maar daarnaast biedt het de jeugd ook een bijzondere opportuniteit om verantwoordelijkheid en organisatieskills te verwerven. Zeker voor de eigen evenementen, zoals een quiz, zien ze first-hand hoe het is om te organiseren, wat er allemaal bij komt kijken en ook wat er mis kan mislopen. Ook daarom is het jeugdhuis er, leren uit fouten en bijleren.

Jeugdhuis 't Biejke