Jeugdhuis 't Biejke

Jeugdhuis ’t Biejke vzw is een door de Vlaamse overheid erkend jeugdhuis dat sinds 1978 gevestigd is in het centrum van het pittoreske Borgloon. De naam ’t Biejke betekent ‘het bijtje’ in het plaatselijke dialect en verwijst naar de fruitteelt en de bloesem, eigen aan de streek.

‘t Biejke vzw huisvest een café met instuifruimte en fuifzaaltje, een vergaderlokaal, een kantoorruimte en de plaatselijke wereldwinkel die enkel op zaterdag open is voor publiek. In het jeugdhuis is een voltijdse jeugdwerker tewerkgesteld, die met veel enthousiasme de jongeren ondersteunt en begeleid in alles wat ze ondernemen en waar ze zich voor engageren.

't Biejke is de ideale plaats voor jongeren uit Borgloon en omstreken om elkaar te ontmoeten in een veilige en jeugdige omgeving. De ligging van het jeugdhuis, in het centrum van Borgloon, maakt het makkelijk bereikbaar, met een bushalte op zo'n 100m afstand.

Daarnaast zijn de scholen De Linde en het College, net als de Chiro-weide, op wandelafstand. Onze openingsuren bieden de mogelijkheid aan jongeren om na school of na de Chiro af te ontspannen of veilig te chillen.

Wij bieden de jongeren de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen binnen 't Biejke. De jongerenraad is de ideale manier om ervaring op te doen binnen het opzetten van evenementen, communiceren met externe partijen en vooral een echte teamplayer te worden.

Jongeren kunnen de lokalen ook gebruiken voor eigen ideeën uit te werken, inspiratie op te doen en begeleiding te krijgen indien ze met problemen zitten waarmee ze niet meteen ergens anders te kunnen of durven.

De laatste pijler draait rond de georganiseerde evenementen, Instuif (het café-gedeelte) en het zaaltje dat wij ter beschikking stellen van onze jongeren.

We organiseren regelmatig fuiven, themafeesten, er gaan regelmatig verjaardagsfeesten door en we hebben een beamer ter beschikking van onze leden om eventueel films, series en voetbal samen te bekijken.

Beheerraad

De beheerraad staat in voor het financiële beheer van de vzw, ze behandelt ook personeelszaken en onderhandelt met verschillende lokale instanties.

Deze raad is samengesteld uit oud-leden en jongeren. Zij ondersteunen de projecten van de jeugdraad en verzorgen de budgetten, subsidies en structuur binnen het jeugdhuis.

Jongerenraad

De jongerenraad is het kloppende hart van het jeudghuis en bestaat dan ook volledig uit jongeren, begeleid door onze medewerker.

Concreet bedenken, organiseren en voeren zij evenementen uit en helpen in het onderhoud van het jeugdhuis. Doorgaans zijn de tappers ook de actieve leden van deze jongerenraad.

Projectmedewerker

Onze projectmedewerker coördineert de verschillende lopende projecten binnen het jeugdhuis. Hij is verantwoordelijk voor het momentum te houden in de jongerenraad en hun te ondersteunen in het zoeken van de juiste partners en het opstarten van projecten.

Daarnaast is hij ook een spilfiguur in de communicatie met het jeugdhuis. Hij onderhoudt de contacten met de gemeente Borgloon, met externe partners en partijen en onze jongeren.

Een belangrijke taak voor de projectmedewerker is ook om hét aanspreekpunt te zijn binnen het jeugdhuis. Voor alle jongeren is hij steeds bereikbaar ook voor zij die met vragen zitten, nood hebben aan een luisteren oor of met problemen zitten.

Openingsuren

Dag Tijd
Woensdag
12:00 - 16:00
20:00 - 00:00
Vrijdag
14:30 - 18:00
20:00 - 02:00
Zaterdag
20:00 - 02:00
Zondag
20:00 - 00:00

Contact

0495 20 51 38

Steenstraat 8, 3840, Borgloon

info@biejke.be